当前位置: 首页 > >

2013年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测

英语试题一(河北教育版)

一、单项选择: (40 分, 每题 1 分)

( )1. Next week we’re leaving here _____ England .

A. for B. to

C. off

D. in

( )2. Don’t forget _______ to me when you get to Shanghai.

A.writing B. write C. to write D. writes

( )3. She runs _____ . she becomes the first.

A.quick and quick B.fast and fast

C. quicker and quicker D. faster and faster

( )4.My mother came in and ______ .

A. woke me up B. to wake me up

C. woke up me D. to wake up me

( )5._______ the photo ! What can you _______ ?

A. See ; see B. Look at ; look at

C. Look at ; see D. See; look at

( )6.It’ s time _______ lunch .Let’s go.

A. having B. to have C. for have D. to having

( )7. There are about three ________ trees on the farm.

A.thousands B. thousands of C. thousand of D. thousand

( )8.--_________ is the hat? --- One hundred yuan.

A. How much B.How many C. How nice D.How old

( )9.It’s an _______ question. You can answer it ______ .

A. easy; easy B. easily; easily

C. easy; easily D. easily; easy

( )10._______ apples are bigger than _______.

A. Our; your B.Ours; yours C.Ours; your D.Our; yours

( )11.—Is Danny _______ a yellow sweater ? —— Yes, he is.

A.in B. on C. wear D.put on

( )12.——Does your sister usually walk to school?

—— No, she _____ walks there .It’s far from our school.

A.never B. often C. always D.sometimes

( )13.I am going to ______ Beijing Olympic Games on TV.

A.see B. look at C. watch D. seeing

( )14 He is playing cards ______ his friends.

A. with B. to

C. for

D. and

( )15.We ______ yesterday.

A.have a good time B. had nice trip

C.had fun

D.have a great trip

( )16.Mr. Wood _______ me about my learning this afternoon.

A . talk to B.talk with C. talked about D.talked to

( )17.Lucy’s birthday is ______ June 1st.

1/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

A. to B.of C.at D.on

( )18.______ hot day today!

DDCAB CBBAB

A.How B.How a C.What a D.What

( )19.The little boy is ______ go to school.

A.too young to B.very young to C. too young D.too old to

( )20. What ______ do you do in winter, Jim?

A. other B. else C. the other

D. others

( )21. He is ______ go home tomorrow.

A.get ready to

B.get ready for

C.getting ready to D.getting ready for

( )22. There’s going to _____ a sports meeting next week.

A. have

B. be

C. is

D. get

( )23. ______ is good ______ your health.

A. Do eye exercise, for

B.Doing exercise, for

C.Do eye exercises, to

D.Doing eye exercises, to

( )24. Seven days _______ a week.

A. make B. need C. do

D. have

( )25. Jenny has ____ English book. ____ book is on her desk.

A. a, The B. an, The C. the, A D. an, The

( )26. Be ____. The young people are having classes.

A. quiet B. quietly C. loud D. loudly

( ) 27. ____ are good friends.

A. You, I and he B. I, he and you C. You, he and I D. He, you and

I

( ) 28. Mr. Su teaches ____ Chinese.

A. I B. me C. my D. mine

( ) 29. The boys behind me ____ my students.

A. be B. am C. is D. are

( ) 30. ____ the blackboard! What can you ____ on it?

A. Look, look B. See, see C. Look at, see D. Look, see

( ) 31. ____ they ____ on the train?

A. Do, having fun B. Are, having a fun

C. Are, having fun D. Can, having fun

( ) 32. “May I invite Jenny to come with us?” “____, you ____.”

A. No, may B. No, can C. Yes, may not D. Yes, may

( ) 33. Mr. Green and Michacel walk ____ to Tian’anmen Square.

A. slow B. slowly C. quick D. quickly

( ) 34. These men are ____ cards on the train.

A. play B. plays C. playing D. played

( ) 35. ____ watch TV too much, boys and girls.

A. Not B. No C. Don’t D. Doesn’t

( ) 36. I ____ in China and he ____ in London.

A. live, live B. lives, lives C. lives, live D. live, lives

( ) 37. The tea is ____ hot ____ drink.

2/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

A. to, to B. too, too C. too, to D. to, too

( ) 38. Danny hurts his arm. Please put a bandage ____ it.

A. on B. in C. for D. with

( ) 39. He is packing his suitcase ____ his ____.

A. in, books B. on, toys C. with, clothes D. for, fruit

( ) 40. How many ____ do you have?

A. pair of sock B. pairs of socks

C. two pair of socks D. two pairs of socks 二、根据句子的意思,写出划线部分的反义词。(5 分)

41. The bus is slow, but the plane is ________.

42. Don’t stand up, please ________ down.

43. They leave Beijing at 8:00 and ________ here at 11:00.

44. This isn’t the ________ of the envelope, This is the top.

45. In China people walk on the right of the street. But in England people walk

on the _______. 三、根据下面句子的意思,以及所给的首字母或中文的提示,写出句中所缺的单词。 (5 分)

46. Do you want to send this postcard t________ your mother and father?

47. Many Chinese p________ like to eat dumplings.

48. Now, I’m putting f________ in my camera.

49. You can walk to the front. The train s________ is over there.

50. “We are thirsty. Would you like w________?” “Yes, please.” 四、词形变换:根据句意,写出所给单词的适当形式。(10 分)

51. My classmates are from six ________ (country).

52. Danny and Jenny often go for a ________ (walk) after supper every day.

53. An airplane is ________ (fast) than a bus.

54. Laughing ________ (loud) is good for your health.

55. I can see some girls __________ (play) on the square.

56. “Where ________ (be) you yesterday?” “I was in the library.”

57. Look! Jenny is ________ (look) out of the window of the train.

58. The ________ (child) are packing their suitcases. They are going to Beijing.

59. My father ________ (go) to the factory from Monday to Friday.

60. Danny ________ (break) his tail at the Palace Museum last week. 五、按要求完成下列各项(10 分) A)补全对话:根据对话内容与上下文,在空白处填入适当的词,使对话意思完 整。每空只填一词。

A: Can I 61

you?

B: Yes, please. I want five stamps.

A: OK.

B: I 62

five envelopes, too. I want to 63

some letters. Do you

have some?

A: Sure. Here you are.

B: 64

65

are these things?

A: Five yuan, please.

3/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)
B: Thank you.

B)根据对话内容,选择正确的选项填空,使其意思完整与正确。

A: Hello, Wei Hua.

B: Hello, Lin Tao. 66

A: I went to Beijing with my family.

H. What did you have?

B: 67

I. What did you do yesterday?

A: We took a bus.

J. How long have you been there?

B: 68

K. At the foot of the Great Wall.

A: Yes, we did. And we took many pictures there.L. Did you have a good trip?

B: Where did you have lunch?

M. Can I go with you?

A: 69

N. How did you go there?

B: 70

A: Some cakes and drinks.

B: When did you arrive home?

A: At ten in the evening. 七、完形填空:阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选

出最佳答案,并将其标号填入括号内。(10 分)

Li Mei has a new classmate from New York. His 71 is Peter. Everything

here 72 new to him. He doesn’t speak Chinese, but he speaks good English.

He can 73 many games, too. Miss Yang asked Li Mei to 74 him to speak

Chinese. Li Mei was very 75 . She thought she could 76 English from Peter.

Now she can speak 77 English and Peter can 78 some Chinese words.

Now they are 79 at table and having 80 at school. Li Mei teaches him

how to use chopsticks.

( )71. A. friend

B. classmate

C. name

D. teacher

( )72. A. am

B. is

C. are

D. be

( )73. A. play

B. have

C. like

D. send

( )74. A. see

B. watch

C. help

D. tell

( )75. A. sorry

B. careful

C. sad

D. happy

( )76. A. get

B. borrow

C. learn

D. teach

( )77. A. any

B. some

C. many

D. no

( )78. A. tell

B. write

C. say

D. read

( )79. A. sitting

B. standing C. working D. talking

( )80. A. a meeting

B. a party

八、阅读理解(30 分)

C. lunch

D. tea

A

Beijing, Shanghai, Guangzhou and other big cities are great places to live in.

There are many interesting things to see and do. You can go to different kinds of

museums, see all kinds of plays and films. You can also buy things from all over

4/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)
the world. But there are serious problems in big cities, too. It’s expensive to live there,
and there are too many people in some places of big cities. Every student can study at good schools and receive good medical care(医疗). But sometimes these people can’t find work or good places to live in. Also it is hard to keep the cities safe and clean.
Some people enjoy living in big cities, others do not. Before they move to a big city, they should think about the problems living there. ( ) 81. In big cities people can _______.
A. go to different kinds of museums B. see all kinds of plays and films C. buy things from all over the world D. A, B and C ( ) 82. Which of the following is true? A. Big cities are not clean and safe enough. B. People can easily find good places to live in in big cities. C. People can always have many chances to find work. D. All people like to live in big cities. ( ) 83. In this passage the writer thinks it’s right for people _______. A. to move to big cities B. not to move to big cities C. to move to big cities without thinking D. to think of the problems before living in big cities. ( ) 84. This passage doesn’t tell us that _______. A. Beijing is an interesting place for people to live in B. usually people can get very dirty C. to keep big cities clean enough is not easy D. big cities have a lot of serious problems ( ) 85. — Which is the best title for this passage? — ________.
5/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

A. Big cities

B. Interesting things in big cities

C. Good schools in big cities D. Beijing, Shanghai, Guangzhou

B

Two men are walking in the park. One is Mr Brown , a worker, the other

is Mr Black. Mr Brown is going to a chair. It is by the road. Mr Black is after him. Mr Brown finds Mr Black. Now Mr Black begins to walk faster(更快).

Because he wants to get to the chair before Mr Black. Now Mr Black begins to

walk faster because he also wants to get to the chair first. Then they both run .Mr Black runs faster than (比) Mr Brown. So he gets to the chair first and

sits down on it. Mr Brown runs after Mr Black. When he gets to the chair. He sees Mr Black sitting on it. He is sorry to show a notice(通知)with the word“s Wet Paint(油漆未干)”to Mr Black . Now Mr Black knows why Mr Brown is going to

the chair.

( )86. Where are Mr Brown and Mr Black?

A.In the garden

B. On the chair

C. In the park

D.Beside the road

( )87.What are they doing? They are________

A. talking

B.walking to the chair

C.holding a notice

D.sitting on a chair

( )88._________ runs after_________at first

A.Mr Black ,Mr Brown

B.The worker, Mr Brown

C.Mr Brown ,Mr Black ( )89.________get to chair first.
A.The worker

D.Mr Brown, The worker B.Mr Brown

C.Mr Black

D.A strange(陌生人)

( )90.Mr Brown goes to the chair because__________.

A.he wants to sit there C.It is his chair

B.he wants to talk to Mr Black on the chair D.he wants to tell people ”Wet Paint”

C A well-dressed man goes into a restaurant one day. He sits down at a table near the window. A waiter comes up to him and says, “Can I help you, sir?” The man says, “Can I see the menu?” “Certainly.” The man wants a good meal and he wants a lot of nice dishes. The waiter gets them for him. The man is having his meals. At this time, a boy comes in and sits beside the man. He asks the man to give him an ice cream. The man does so.

6/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

Now the boy is eating his ice cream. The man says, “I go out for a

newspaper.” The man goes out. After the boy eats his ice cream up, he stands

up and goes to the door.

“Excuse me. Your father doesn’t give the money for the meal and your ice

cream,” The waiter stops him and says.

“Father? You are wrong. He isn’t my father. I don’t know him. I meet him in

the street. He says he will give me an ice cream if I come here at 12 o’clock.”

( ) 91. One day a _________ into a restaurant.

A. rich man goes

B. well-dressed man goes

C. well-dressed man and his son go D. a girl goes

( ) 92. The man asks the waiter to bring him _________________.

A. a lot of ice cream B. his son

C. lots of nice dishes D. a newspaper

( ) 93. The man asks _______ for the boy.

A. Some bread B. an ice cream C. some dishes D. a

menu

( ) 94. The boy comes into the restaurant _____________.

A. at 12 o’clock

B. with the man

C. to buy an ice cream

D. to look for his dad

( ) 95. The boy _________________ .

A. is the waiter’s son

B. is the man’s son

C. knows the man very well

D. meets the man in the

street
九、短文填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词,并将完整单词写在答题卡对应 题号的横线上。
Tom is a middle school student. He is studying in G 96 Seven. He usually gets up at 7:00 o’clock in the morning. B 97 today he gets up at 6:30 and goes to buy a big cake. After that, he helps his grandparents clean their room, b 98 it is his grandpa’s birthday. His grandpa will be 78 years old.
Tom listens to two CDs about Beijing Opera(京剧) w 99 his grandpa. He is sure his grandpa would like them very m 100 , because his grandpa likes listening to Beijing Opera.

7/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

When Tom gets home at noon, his mother is m 101 noodles with grandma. They are laughing and talking a 102 something happily. His grandpa is d 103 tea and listening to Beijing Opera.
Tom says, “Happy birthday to you, grandpa.” Then he c 104 the big cake into six pieces and gives grandpa a big piece of the cake. Grandpa is very happy and eats it.
In the evening, Tom watches TV with his grandparents together. He is a little t 105 but very happy, because he can make his grandparents happy. 十、书面表达(共 1 题;满分 15 分)
李强是个很聪明的学生,住在镇江,但他有一些不好的*惯,请你根据下面表格
提供的信息,用英文写一篇短文,并针对他存在的一些问题提出合理的建议。

姓名

李强

班级

七年级一班

外貌

大眼睛、矮而胖,戴眼镜

喜欢

唱歌、听音乐,喜欢吃汉堡,喝可乐

不喜欢

不喜欢游泳、跑步,吃蔬菜

其它情况 喜欢去购物中心,认为是一个见朋友的好地方

建议

至少两条

具体要求:

1. 不少于 80 词,开头已给出,不计入总词数。 2. 语句通顺,意思连贯,条理清楚,字迹工整。 3. 内容必须包括上表中的要点,不要逐字翻译,可适当发挥。

Li Qiang is a clever student. He lives in Zhenjiang.

8/9

2013 年春学段七年级下学期期末学*水*检测-英语考试试题一(河北教育版)

参考答案:

1--5 A C D A C 6---10 B D A C D 11---15 A A C A C 16--20 D D C A B 21---25 C B B A B 26---30 A C B D C 31--35 C D B C C 36---40 D C A C B

41. fast 42. sit 43. arrive 44. bottom 45. left 46. to 47. people 48. film 49. station 50. water 51. countries 52. walk 53. faster 54. loudly 55. playing 56. were 57. looking 58. children 59. goes 60. broke 61. help 62. need/ want 63. post/ send 64. How 65. much 66. B 67. G 68. E 69. D 70. A 71.C 72.B 73.A 74. C 75. D 76. C 77.B 78.C 79. A 80. C

81---85 D A D A B 86----90 CBACD 91----95BC B A D

96. Grade . 102.about. 103. drinking . 十.略。

97. But 98.because . 99.with 104.cuts . 105.tired.

100.much . 101.making .

9/9




友情链接: year2525网 工作范文网 QS-ISP 138资料网 528200 工作范文网 baothai 表格模版